Diensten

Grondbewerking

Grondbewerking moet zorgvuldig uitgevoerd worden, want een slecht bewerkte grond kan fatale gevolgen hebben voor de vruchtbaarheid. Een nauwelijks vruchtbare grond is het ergste dat u kan overkomen. Bemesten, Ploegen, Diepwoelen, Frezen, Rotoren. Wij hebben de juiste kennis en machines in huis en helpen u graag!

Grasvoederwinning

Het begint bij het zaaien van gras: daar hebben wij de juiste machines en materiaal voor. Wanneer uw gras gemaaid moet worden, komen wij graag bij u terug. Daarnaast zijn er uiteraard andere werkzaamheden waarmee u bij grasvoederwinning in aanraking komt: het harken en hakselen van gras bijvoorbeeld. Het scheelt u veel werk, en veel zorgen. Het is onze passie, en wij hebben alle expertise in huis om het zo snel en efficiënt mogelijk te doen. 

Maisteelt

Ook op het gebied van maïsteelt kunnen wij u diensten leveren. Wij zijn er in gespecialiseerd. Vele hectares snij en korrelmaïs worden elk jaar door ons gezaaid met GPS en geoogst met de modernste veldhakselaars. Ook bij transport van maïs over lange afstand kunnen wij u van dienst zijn, met behulp van onze overlaadband laden wij in een mum van tijd mais van het land op walking floors en vervoeren dit voor u naar het gewenste adres. 

Transport

Voor het transport van mest over lange en korte afstand beschikken wij over een 4 tal mesttankopleggers waarmee we de schakel zijn tussen afnemer en leverancier voor diverse soorten meststoffen. Onze voertuigen zijn uitgerust met monsterapparatuur en AGR/GPS systeem.

Wij beschikken tevens over verschillende walkingfloor combinaties. Hoofdzakelijk worden deze ingezet voor het vervoer van vaste meststoffen maar ook b.v. voor stro en maïs. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen om te bekijken wat we voor u kunnen betekenen.

Bemesting

Wij verrichten onze zodenbemesting met behulp van injectie. Drijfmest injecteren wij direct in de bodem, zodat we uitspoeling van mest, ammoniakvervluchtiging en stankoverlast verminderen. Dat is in vergelijking met oppervlaktebemesting een groot voordeel. Tijdsbesparend is het ook, omdat de mest niet ondergewerkt hoeft te worden. Mestinjectie heeft dus veel voordelen. Wij kunnen voor u uw gras- en bouwland injecteren.  Hiervoor hebben wij een hydrotrike van Vervaet tot onze beschikking en een Schuitenmaker 20,5 m³ ton met tractor uitgerust met GPS.

Diverse andere loonwerkzaamheden 

In de winter kunnen we voor u, uw  bedrijventerrein vrij maken van sneeuw en kunnen we indien gewenst zout strooien tegen gladheid.

We beschikken over platte wagen om balen te laden en een loader met balenklem.

Kalk kan gestrooid worden met de Tebbe strooier. 

Kuil stoppen kunnen wij voor u regelen dit doen wij al vele jaren i.s.m. fa. Adam te Odiliapeel

Ook beschikken we over een losse weegbrug ter plekke geplaatst kan worden.

Gewasbescherming

Dat het gewas in de allerbeste staat moet verkeren, begrijpen wij maar al te goed. Beschermen doen wij op een vakkundige manier in samenwerking met een ander deskundig loonbedrijf.

Zij weten welk gewas met welke ziekte je te maken kan krijgen, herkennen onkruid. en weten hoe ze dat onschadelijk kunnen maken.  Ook onze eigen mensen hebben een spuitlicentie zodat ook zij u kunnen adviseren.

Fourage

In het oogst seizoen van graan hebben wij regelmatig stro direct van het land. En ook later mogelijk nog uit de opslag.  Ook voordroog in balen voor jongvee en ook balen hooi voor paarden hebben wij regelmatig in ons aanbod. Informeer hiervoor naar onze voorraad en prijzen.

Met onze Haybuster is het mogelijk om stro te busteren in elke gewenste lengte. Vraag naar de mogelijkheden. 

Meer agrarisch loonwerk

Groenbemester zaaien o.a. na de maisoogst

Onderzaai mais tijdens eerste weken van de groei van de maïs

Grasland rollen na inzaai nieuw gras om uw graszode aan te drukken.

Vaste mest verspreiden met Tebbe strooier.

Balen persen en wikkelen met New Holland Pers en wikkelaar

Kleine pakjes hooi persen met Welger pakken pers

Mais zaaien en bemesten met GPS


Toonen BV Loon- en Transportbedrijf

Oudedijk 1

5409 AA Odiliapeel

tel : 0413-272172 / 06-50687010

E-mail : apf.toonen@home.nl